Springplank voor 21ste eeuwse kant-en-klare-verbouwingen

Let op: mooie prijsvraag door Rijksbouwmeester

Building Transition / Blogs  / Let op: mooie prijsvraag door Rijksbouwmeester

Let op: mooie prijsvraag door Rijksbouwmeester

Building Transition is betrokken bij een mooie prijsvraag onder de naam Who Cares. Een prijsvraag door Rijksbouwmeester Floris Alkemade: integrale en werkelijk innovatieve oplossingen voor bestaande wijken, waarin steeds meer mensen wonen die zorg nodig hebben en niet ‘verdwijnen’ in een instelling, maar gewoon thuis blijven wonen. Wat betekent dat voor onze woningvoorraad, voor de manier van samenwerken, voor de verlening van zorg, voor betaalbaarheid en wat kunnen we in dat verband met digitale technologieën en met andere energievoorziening??

 

Het zijn heel veel vragen die opgeroepen worden en dat is complex, maar die complexiteit is ook simpelweg de realiteit. Om die complexiteit te tackelen is de uitdaging van de prijsvraag om meerdere disciplines bij elkaar te brengen om samen: een gewild product te ontwikkelen, dat betaalbaar is en dat de juiste (toekomst)waarde toevoegt voor bewoners.

Het verloop van de prijsvraag van een eerste, naar een tweede ronde, naar een presentatie op de Dutch Design Week is te volgen op http://prijsvraagwhocares.nl.

Inzenders die van de eerste naar de tweede ronde doorgaan komen wij weer tegen in Almere bij het Woningbouwatelier. In Almere gebruiken we de prijsvraag voor een design thinking proces waar we van idee iteratief naar prototypes gaan met feedback loops met bewoners en stakeholders, en van prototype naar realisatie in 2018.

Het stadsdeel waar het in Almere om gaat kent ruim 10 wijken; wie hier een goed passend aanbod ontwikkelt, creëert zijn eigen markt!

Laat je reactie achter